SMHG en Coronavirus

Beste leden van de SMHG,

Op basis van alle voortdurende maatregelen die dinsdagavond door de overheid bekend gemaakt zijn in de aanpak van het coronavirus, heeft het bestuur van de SMHG besloten om het advies van Scouting Nederland (geen activiteiten) op te volgen. Indien de overheid op een eerder moment tot minder zware maatregelen besluit, waarbij scouts veilig weer samen kunnen komen, past Scouting Nederland haar advies daarop aan.
Tot en met 28 april zal de SMHG geen fysieke activiteiten ondernemen en aan het eind van april stemmen wij opnieuw met elkaar af op de adviezen die op dat moment gelden vanuit de overheid en Scouting Nederland.

Helaas, Haesburg blijft voorlopig gesloten… Gelukkig zijn de leidingteams van alle speltakken druk in de weer om een zo gaaf mogelijk aanbod te verzinnen met opkomsten-op-afstand voor iedereen; Wij scouts laten ons nu eenmaal graag uitdagen!
De evers houden wekelijks een Kroon-ona challenge, de Mowgli’s hebben een livestream op YouTube, de Shanti’s organiseren een thuisopkomst, de Gidsen en Verkenners zijn bezig met het behalen van insignes, de Explorers appen zich de hele dag in de rondte met elkaar met toffe plannen en de Pivo’s hebben via Skype een drankje met elkaar gedronken.
Ook alle vergaderingen en overlegmomenten tussen onze vrijwilligers worden momenteel via beeldbellen georganiseerd.

Van alle bijzondere zaken die momenteel gebeuren kun je het meest meekrijgen via onze Facebookpagina. Ook de site van de SMHG besteed er volop aandacht aan. Neem dan ook zeker een kijkje hier!

Het bestuur van Scouting Nederland heeft in deze bijzondere situatie een brief geschreven aan alle leden. Ook is er een speciale poster ontworpen. Print deze poster uit, hang hem voor je raam en maak er een foto van. Deel deze op social media met #ikscoutthuis. Zo laten we aan de hele wereld zien dat Scouting ook nu niet stilstaat. Download hem hier https://bit.ly/3boc5Im #ikscoutthuis
Je kunt zelfs kiezen uit 3 kleuren, groen, roze en blauw!

Op zaterdag 11 april stond er een oud-papier inzameldag gepland. Hierover is besloten dat hij geen doorgang zal vinden. Ook een beperkte openstelling van enkel de container heeft niet onze voorkeur gehad omdat de SMHG hier geen toezicht op kan houden of verdere verantwoording in kan dragen. Via de site/Facebookpagina zal dit bericht verder verspreid worden.

We houden jullie zeker op de hoogte vanuit de SMHG omtrent alle maatregelen die onze vereniging treffen.

Hopelijk tot snel!
Met hartelijke groet,

Het bestuur van de SMHG

 
Copyright ©2020 Sint Maarten-Hildegard Voorburg Beheermodule SMHG